Projekat “Trostruko A za građane – pristup informacijama, savjetima i aktivnoj pomoći”

28 Januara, 2013 / Komentari isključeni za Projekat “Trostruko A za građane – pristup informacijama, savjetima i aktivnoj pomoći”

Projekti Vijesti

Projekat “Trostruko A za građane – pristup informacijama, savjetima i aktivnoj pomoći” je projekat koji se provodi u okviru partnerskog programa Evropske komisije za organizacije civilnog društva. Partneri u provođenju projekta su: Evropski servis za građansku akciju (ECAS), vodeća organizacija, Belgija; Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva (NZRCD), Hrvatska; Asocijacija za demokratske inicijative (ADI), Bosna i Hercegovina; Program za građanska prava (CRP/K), Kosovo; Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM), Srbija; Centar za razvoj civilnog društva (STGM), Turska; Mreža pravnih centara (LCN), Ujedinjeno Kraljevstvo; Nacionalno udruženje kancelarija za savjetovanje građana (NACAB), Rumunija; Nacionalno udruženje za pružanje informacija građanima (NACIS), Irska.
Cilj projekta „Trostruko A“ je potaknuti nevladine organizacije na pružanje informacija, savjeta i aktivne pomoći građanima na području Zapadnog Balkana i Turske. Ovaj projekat također nastoji promicati ulogu civilnog društva u osnaživanju građana i pozivanju vlade na odgovornost. Neposredni cilj ovog projekta je širiti koncept pružanja pravne pomoći građanima na prodručju Zapadnog Balkana i Turske.

Period implementacije projekta: 1/12/2012 – 28/02/2015
Projekat je podržan od strane Evropske komisije.