Poziv za učešće na konferenciji o parlamentarnoj bazi podataka OCD-a (17.09.2012.) i Sajmu organizacija civilnog društva u Parlamentarnoj skupštini BiH (18.09.2012.)

11 Septembra, 2012 / Komentari isključeni za Poziv za učešće na konferenciji o parlamentarnoj bazi podataka OCD-a (17.09.2012.) i Sajmu organizacija civilnog društva u Parlamentarnoj skupštini BiH (18.09.2012.)

Vijesti

U cilju razmatranja mogućnosti što ranijeg uključenja organizacija civilnog društva u zakonodavni proces i razmatranja kreiranja baza podataka o organizacijama civilnog društva (OCD) za Parlamentarnu skupštinu BiH i Parlament FBiH, Asocijacija za demokratske inicijative Sarajevo i USAID-ov Projekat jačanja parlamenta u BiH Vas pozivaju na konferenciju o  parlamentarnoj bazi podataka OCD-a koja će se održati u ponedjeljak 17. septembra/rujna prvo u Parlamentu FBiH (11:00h), a potom u Parlamentarnoj skupštini BiH (14:30h).

Poziv je otvoren za veliki broj učesnika – sve pojedince koji su aktivni u ne-vladinim organizacijama, građanskim grupama, profesionalnim asocijacijama. Sve organizacije su pozvane učestvovati na konferenciji u oba parlamenta, a mogu odabrati i da prisustvuju u samo jednom od parlamenata. Dnevni red oba dijela konferencije je u dodatku poziva.

Također, kao nastavak ove aktivnosti, uz obilježavanje Međunarodnog dana demokratije, pozivamo Vas i da se predstavite na Sajmu organizacija civilnog društva unutar zgrade Parlamentarne skupštine BiH, koji će se održati sutradan, u utorak 18. septembra/rujna u periodu od 10 do 15 sati. Predstavnici nevladinih organizacija ovim bi imali priliku izravno se upoznati i kontaktirati sa zastupnicima iz PSBiH, te na obostranu korist razmijeniti mišljenja i iskustva u praksi zakonodavnog procesa.

Troškove prevoza do Sarajeva i noćenja, snosi USAID-ov Projekat jačanja parlamenta u BiH. Broj učesnika je ograničen.

Bit će nam drago da se odazovete pozivu, a prijave za učešće možete slati do 13.09.2012. do 14 sati na e-mail bozana@adi.org.ba ili faxom na broj 033 262 416. Prijavni obrazac nalazi se u prilogu ovog poziva. Pitanja i komentare možete uputiti na isti e-mail ili putem telefona 033 262 415.

Budite slobodni da ovaj poziv proslijedite dalje.

Poziv, program rada i prijavu za učešće možete preuzeti ovdje: Poziv-za-konferenciju-o-bazi-podataka-i-sajam-NVO, Dnevni-red-konferencije-o-bazi-podataka-NVO-17-09-2012-NACRT, Prijava-za-ucesce