Regionalna konferencija: Pristup građana informacijama, savjetima i aktivnoj pomoći na Zapadnom Balkanu i Turskoj

4 Decembra, 2014 / Komentari isključeni za Regionalna konferencija: Pristup građana informacijama, savjetima i aktivnoj pomoći na Zapadnom Balkanu i Turskoj

Vijesti

U Sarajevu, 27. i 28. novembra, 2014. godine održana je Regionalna konferencija „Pristup građana informacijama, savjetima i aktivnoj pomoći na Zapadnom Balkanu i Turskoj“. Konferenciju su organizovali Asocijacija za demokratske inicijative (ADI) i ECAS-a (European Citizens Action Service iz Belgije).

Na dvodnevnoj Konferenciji je prisustvovalo 70 učesnika vodećih javnih institucija kao i predstavnici civilnog društva, medija i međunarodnih organizacija. Na konferenciji su prezentovane najbolje prakse u pružanju savjeta, informacija i pravne pomoći na Zapadnom Balkanu i Turskoj, te otvorene diskusije na teme postojeće legislative i prakse u domenu besplatne pravne pomoći u regionu. Cilj Konferencije je bio da podstakne bolju saradnju i koordinaciju aktivnosti javnih institucija, civilnog društva i međunarodne zajednice, kako bi se unaprijedilo ostvarivanje i zaštita prava građana u BiH.

Regionalna konferencija je održana u okviru projekta “Trostruko A za građane – pristup informacijama, savjetima i aktivnoj pomoći – Triple A” koji finansira Evropska komisija.

Konferencija je održana uz tehničku podršku Evropske komisije i Civil Rights Defenders-a.

Program rada konferencije možete preuzeti ovdje: Program rada 27-28.11.2014-BHS