Projekat “Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana – finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”

17 Maja, 2017 / Komentari isključeni za Projekat “Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana – finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”

Projekti Vijesti

U 2017. i 2018. godini, Asocijacija za demokratske inicijative Sarajevo (ADI), u saradnji sa Centrom za monitoring i istraživanje (CeMI) iz Crne Gore i Transparentnost iz Srbije, sprovodi projekat pod nazivom “Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana – finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”. Opšti cilj projekta je poboljšanje efikasnosti sistema pravosuđa i sprovođenja zakona u zemljama Zapadnog Balkana, dok su specifični ciljevi projekta povećanje operativnih kapacitete tužitelja/tužiteljica, sudija/sudijinica i službenika/ca za sprovođenje finansijskih istraga u slučajevima korupcije i organizovanog kriminala, te unaprijediti saradnju i koordinaciju između institucija odgovornih za sprovođenje finansijskih istraga, organa za sprovođenje zakona i srodnih agencija na nacionalnom i regionalnom nivou. Aktivnosti projekta su: izrada tri izvještaja o pravnom okviru i praksi sprovođenja finansijskih istraga u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, seminari, okrugli stolovi, studijska posjeta Holandiji, te regionalna završna konferencija.

Period implementacije projekta: 15/04/2017 – 14/04/2018

Projekat je podržan od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Crnoj Gori.

Factsheet projekta možete preuzeti ovdje.