Okrugli stol „Finansijske istrage u borbi protiv organizovanog kriminala u Bosni i Hercegovini – izazovi i prepreke“

13 Decembra, 2017 / Komentari isključeni za Okrugli stol „Finansijske istrage u borbi protiv organizovanog kriminala u Bosni i Hercegovini – izazovi i prepreke“

Vijesti

12.12.2017. godine, u hotelu „Sarajevo“ u Sarajevu, održan je okrugli stol pod nazivom „Finansijske istrage u borbi protiv organizovanog kriminala u Bosni i Hercegovini – izazovi i prepreke“. Okrugli stol je održan u okviru projekta „Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana – finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije„.

Predstavnici/ce institucija nadležnih za provođenje finansijskih istraga, kao i institucija za provedbu zakona i agencija na državnom i regionalnom nivou su imali/e priliku diskutirati o postojećim modelima saradnje institucija koje provode finansijske istrage u Bosni i Hercegovini, pribavljanju, razmjeni i pohrani informacija potrebnih za realizaciju finansijskih istraga – premošćavanje prepreka, kao i o uspostavi efikasnih sistema za komunikaciju između nadležnih institucija u procesu finansijskih istraga.

Okrugli stol je organizovala Asocijacija za demokratske inicijative (ADI) Sarajevo uz tehničku podršku Ambasade Kraljevine Holandije, u saradnji sa Centrom za monitoring i istraživanje (CeMI) Crna Gora i Transparentnost Srbija.

Program okruglog stola možete preuzeti ovdje: Agenda_okrugli stol, Sarajevo, 12.12.2017.