Vodič za samozastupanje za mikro, mala i srednja preduzeća – Drugo izdanje

31 Maja, 2021 / Komentari isključeni za Vodič za samozastupanje za mikro, mala i srednja preduzeća – Drugo izdanje

Naše publikacije Publikacije Vijesti

U 2019. godini, Asocijacija za demokratske inicijative (ADI), uz suradnju sa Udruženjem poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine (UPFBiH) i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske (UUPRS), izradila je Vodič za samozastupanje za mikro, mala i srednja preduzeća u Federaciji Bosne i Hercegovine i Vodič za samozastupanje za mikro, mala i srednja preduzeća u Republici Srpskoj.

Svrha Vodiča je da pomogne MMSP u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj da bolje razumiju sudske procese i steknu osnovna znanja neophodna kako bi se samozastupali na sudu.

Prva verzija Vodiča je objavljena u decembru 2019. godine i široko distribuirana među poslovnom zajednicom. Kako bi uključili povratne informacije korisnika, ali i naučene lekcije tokom pandemije COVID-19, izrađeno je drugo izdanje koje uključuje poglavlje o upravnom sporu i dodatne informacije o likvidaciji i stečaju.

Vodič je izrađen u okviru Projekta tehničke pomoći za privredno pravosuđe u Bosni i Hercegovini (BiH) kojeg implementira Svjetska banka, a koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva putem sredstava UK Aid. Cilj Projekta je podržati pravosudne institucije u implementaciji reformi kojima se poboljšava efikasnost i pristup privrednom pravosuđu u BiH, nadovezujući se na preporuke Studije izvodljivosti o unapređenju upravljanja privrednim predmetima u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) iz 2016. godine.

Drugo izdanje Vodiča za samozastupanje možete preuzeti ovdje: