Održana radionica u cilju izrade izvještaja o stanju ljudskih prava u BiH

21 Marta, 2012 / Komentari isključeni za Održana radionica u cilju izrade izvještaja o stanju ljudskih prava u BiH

Vijesti

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, uz podršku OSCE-a održalo je radionicu u cilju izrade izvještaja o stanju ljudskih prava u BiH. Radionica je održana 15. i 16. marta 2012. godine na Jahorini u hotelu ”Board”.

Radionici je prisustvovalo oko 60 učesnika, predstavnika izvršne i sudske vlasti na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou nadležni za provedbu i monitoring javnih politika u oblasti ljudskih prava. Navedeni učesnici na radionici su predstavili rad svojih institucija iz nadležnosti koje su odnose na Godišnji izvještaj o ljudskim pravima, te predali podatke Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH za pripremu izvještaja o stanju ljudskih prava u BiH za 2011. godinu.

Ispred Mreže pravde na radionici je učestvovala Elma Demir, te predala UPP preporuke Mreže pravde za 2011-2012 organizatoru koji će ih razmotriti za uvrštenje u  Godišnji izvještaj o stanju ljudskih prava u BiH za 2011. god. Dogovoreno je da Mreža pravde dostavi i svoju formalnu kontribuciju za navedeni Izvještaj kroz proces konsultacija koje će Ministarstvo organizovati u aprilu 2012. godine.