Završena Konferencija o parlamentarnoj bazi podataka OCD-a (17.09.2012.) i Sajam organizacija civilnog društva u Parlamentarnoj skupštini BiH (18.09.2012.)

20 Septembra, 2012 / Komentari isključeni za Završena Konferencija o parlamentarnoj bazi podataka OCD-a (17.09.2012.) i Sajam organizacija civilnog društva u Parlamentarnoj skupštini BiH (18.09.2012.)

Vijesti

17. i 18. septembra, 2012. u Parlamentarnoj skupštini BiH i Parlamentu FBiH su održane Konferencija o parlamentarnoj bazi podataka OCD-a i Sajam organizacija civilnog društva, čiji organizatori su bili USAID-ov Projekat jačanja parlamenta u BiH i Asocijacija za demokratske inicijative Sarajevo.

Dvodnevnom događaju prisustvovao je veliki broj učesnika – pojedinci koji su aktivni u ne-vladinim organizacijama, građanskim grupama, profesionalnim asocijacijama, kao i veliki broj zastupnika iz oba Parlamenta (BiH i FBiH).

Tokom Sajma organizacija civilnog društva predstavnici nevladinih organizacija imali su priliku izravno se upoznati i kontaktirati sa zastupnicima iz PSBiH, te na obostranu korist razmijeniti mišljenja i iskustva u praksi zakonodavnog procesa. Prisutnima se obratila i Nermina Ćemalović, zamjenica predsjedavajućeg u Delegaciji PS BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU).