Obilježen međunarodni Dan ljudskih prava

28 Decembra, 2012 / Komentari isključeni za Obilježen međunarodni Dan ljudskih prava

Vijesti

Mirovne i ljudsko-pravaške aktivističke organizacije su 10. decembra/prosinca 2012. godine, u Velikoj sali Parlamenta BiH pod okriljem neformalne “Mreže za izgradnju mira” (www.mreza-mira.net), obilježiti međunarodni Dan ljudskih prava pod nazivom “Moj svijet ljudskih prava”.

Mreža za izgradnju mira nastala je uz podršku projekta Izaberimo mir zajedno koji implementiraju Catholic Relief Services (CRS) i Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, podržanog od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Glavni cilj obilježavanja Dana ljudskih prava je bio skrenuti pažnju na ugroženost svih građanki i građana u BiH, te istaknuti važnost aktivizma, kao i bavljenja ovom problematikom.

Prezentacijom svojih aktivnosti mirovni i ljudsko-pravaški aktivisti i aktivistkinje su poslali poruke mira, i pozvali sve građanke i građane Bosne i Hercegovine i svijeta na mir, suživot, razumijevanje i poštivanje ljudskih prava.

U nastavku dokumenta možete pronaći protokol obilježavanja u Velikoj sali Parlamenta BiH.

Dnevni red i Kalendar aktivnosti možete preuzeti ovdje: Agenda-Dan-ljudskih-prava-u-Parlamentu-BiH-10.-decembar-2012, Kalendar-aktivnost-za-Dan-ljudskih-prava-Mreza-za-izgradnju-mira