Trening: “Finansijski menadžment neprofitnih organizacija u BiH”

21 Decembra, 2015 / Komentari isključeni za Trening: “Finansijski menadžment neprofitnih organizacija u BiH”

Vijesti

U periodu od 16. do 18. decembra 2015. godine, predstavnice Asocijacije za demokratske inicijative Sarajevo učestvovale su na treningu: “Finansijski menadžment neprofitnih organizacija u BiH”, koji je organizirala međunarodna organizacija Civil Rights Defenders za partnerske organizacije iz BiH.

Trening je bio namijenjen za zaposlene osobe u partnerskim organizacijama koje rade na poslovima finansijskog i projektnog menadžmenta. Međunarodni ekspert iz njemačke revizorske firme Fabel, Werner & Schnittke, gdin. Thomas Werner kroz konkretne tehnike, metode i praktične vježbe održao je trodnevni trening iz sljedećih oblasti: finansijsko planiranje, budžetiranje i nadzor, revizija, kontrola troškova, računovodstveno, finansijsko i porezno poslovanje, izvještavanje prema donatorima, te prikupljanje sredstava i održivost.

Po završetku trodnevne edukacije, učesnici su polagali test iz navedenih oblasti, nakon čega su im dodijeljeni certifikati za uspješno pohađanje treninga. Detaljan program rada treninga možete preuzeti na linku: Training-in-Financial-Management_Agenda