Promocija publikacije „Jačanje uloge profesionalnih udruženja u oblasti pravosuđa u Bosni i Hercegovini“

18 Aprila, 2009 / Komentari isključeni za Promocija publikacije „Jačanje uloge profesionalnih udruženja u oblasti pravosuđa u Bosni i Hercegovini“

Vijesti

U prostorijama Mediacentra Sarajevo, u četvrtak 16.4.2009. održana je promocija publikacije „Jačanje uloge profesionalnih udruženja u oblasti pravosuđa u Bosni i Hercegovini“ koja je izdata u okviru istoimenog projekta JUP-BiH. Promotori su bili g-din Faris Vehabović, tematski urednik publikacije i pravni savjetnik i predavač u okviru projekta, kao i autor jednog od članaka, g-đa Sabina Đapo ispred ambasade Velike Britanije u Sarajevu koja je finansijski podržala provođenje projekta JUP-BiH, g-đa Snježana Ivandić izvršna direktorica Asocijacije za demokratske inicijative Sarajevo i Aida Vežić, urednice publikacije i autorice članka, te g-din Adnan Novo, predstavnik jednog od profesionalnih udruženja i autor članka.

Promotori su predstavili važnost publikacije, proces njene pripreme i izdavanja u okviru projekta. Prisutno je bilo preko 20 predstavnica/ka različitih profesionalnih udruženja, nevladine organizacije Vaša prava, Centra za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu, Centra za edukaciju sudija i tužitelja FBiH, uposlenik Ministarstava Pravde BiH i druge kolegice i kolege. Svi prisutni su izrazili pozitivne ocjene o publikaciji i predvidjele njenu široku primjenu.