Radionica u okviru projekta “Mladi i religija”, 28.02.2009. – Gornji Vakuf/Uskoplje

1 Marta, 2009 / Komentari isključeni za Radionica u okviru projekta “Mladi i religija”, 28.02.2009. – Gornji Vakuf/Uskoplje

Vijesti

U sklopu projekta “Mladi i religija” održana je radionica 28.02.2009. u Omladinskom centru u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Radionici je prisustvovalo 26 mladih i predavač je bio gospodin fra Ivo Marković. Tema koja je obrađena bila je “Da li su i koliko su različiti pogledi sveštenih lica (pravoslavnih i katoličkih sveštenika, muslimanskih imama, itd.) po pitanju interetničke tolerancije i razumijevanja”.

Gospodin Marković je kroz radionicu iz svoje perspektive mladima približio religiju. Postignuta je interakcija između predavača i grupe, mladi su na kreativan način učestvovali i diskutirali o navedenoj temi.
Učesnici koji su u projekat uključeni od samog početka njegove realizacije, jako promoviraju teme radionica među svojim vršnjacima, što rezultira zainteresovanošću od strane novih mladih, koji šalju poruke sa pitanjima kada će se održati slijedeća radionica, te da li mogu da se priključe grupi.