28 Februara, 2012 / Komentari isključeni za Godišnji izvještaj organizacija civilnog društva o praćenju provedbe AP SRSP u BiH za 2011. godinu

Naše publikacije Publikacije Vijesti

Dana 28.02.2012. godine, u zgradi Parlamentarne Skupštine u Sarajevu održana je VII Konferencija ministara pravde u BiH i predsjednika VSTV BiH i PK BD BiH na kojoj su organizacije civilnog društva predstavile svoj nezavisni godišnji izvještaj za 2011. godinu o praćenju provedbe Akcionog plana Strategije za reformu sektora pravde u BiH (AP SRSP u BiH). Ovaj godišnji izvještaj OCD je razmotren i u cijelosti jednoglasno usvojen od strane VII Konferencije ministara pravde, dok su pojedine preporuke OCD sadržane u njihovom izvještaju uvrštene i u zaključke VII Konferencije ministara pravde u BiH. Sadržaj izvještaja možete preuzeti ovdje: Godišnji-izvještaj-organizacija-civilnog-društva-OCD-o-provedbi-Akcionog-plana-za-provedbu-Strategije-za-reformu-sektora-pravde-SRSP-u-BiH