“Razmjena iskustava iz zagovaračkih aktivnosti projekata u sektoru pravosuđa”

15 Marta, 2014 / Komentari isključeni za “Razmjena iskustava iz zagovaračkih aktivnosti projekata u sektoru pravosuđa”

Vijesti

14.03.2014. godine u hotelu Europa u Sarajevu održana je “Razmjena iskustava iz zagovaračkih aktivnosti projekata u sektoru pravosuđa” koju je organizovala Analitika – Centar za društvena istraživanja uz  tehničku podršku USAID-ovog Projekta razvoja sektora pravosuđa II (USAID JSDP II).

Tokom trosatnog trajanja “Razmjene iskustava iz zagovaračkih aktivnosti projekata u sektoru pravosuđa” predstavljeno je sedam prezentacija.

Asocijacija za demokratske inicijative i Centar za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu kroz prezentaciju su predstavili “Jačanje zaštite ljudskih prava u BiH kroz angažman Mreže pravde u monitoring I zagovaranju za ključne preporuke UN-ovog Univerzalnog periodičnog pregleda”.

Također, prezentaciju u okviru svojih zagovaračkih aktivnosti u sektoru pravosuđa su pripremili i: Fondacija Analitika i Udruženje tužilaca u FBiH; Organizacija CIPP Zvornik i Helsinški odbor za ljudska prava u RS; Fondacija Mediacentar i Helsinški komitet za ljudska prava u BiH; Inicijativa mladih za ljudska prava i Centar za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu; Fondacija lokalne demokratije i Stop Mobbing; te Udruženje sudija u BiH i Inicijativa mladih za ljudska prava.