Treća edukativna radionica „Svojstva i značaj situacionog testiranja u procesu dokazivanja diskriminacije“, Banja Luka

19 Juna, 2017 / Komentari isključeni za Treća edukativna radionica „Svojstva i značaj situacionog testiranja u procesu dokazivanja diskriminacije“, Banja Luka

Vijesti

15. i 16.06.2017. godine, u sklopu projekta „Svojstva i značaj situacionog testiranja u procesu dokazivanja diskriminacije“, održana je treća edukativna radionica u hotelu „Bosna“ u Banja Luci. Radionici je prisustvovalo 19 učesnika/ca, odnosno predstavnika/ca organizacija civilnog društva iz Banja Luke, Laktaša, Bužima i Bihaća.

Radionica održana u Banja Luci posljednja ja u nizu radionica o situacionom testiranju što pruža mogućnost sveobuhvatnijeg uvida o stepenu usvajanja znanja od strane učesnika/ca ove i svih drugih radionica, kao i njegove primjene kroz konkretne slučajeve testiranja.

Tokom dva dana radionice učesnici/ce imali/e su priliku da više nauče o osnovnim pojmovima diskriminacije, kao i da se detaljnije upoznaju sa Zakonom o zabrani diskriminacije, da razgovaraju o primjerima iz prakse koji se odnose na diskriminaciju, te da se upoznaju sa temom situacionog testiranja, kao i da na konkretnom primjeru savladaju vještinu situacionog testiranja.

Radionicu je organizovala Asocijacija za demokratske inicijative (ADI) Sarajevo uz tehničku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa: Mediacentrom Sarajevo, Centrom za društvena istraživanja Analitika, Prava za sve i Vaša prava BiH.

Program rada edukativne radionice u PDF-u možete preuzeti ovdje: Program edukativne radionice Banja Luka 15i16062017