Radionica o zločinima iz mržnje za predstavnik/ce OCD koji/e sarađuju sa OEBS-om i drugim međuvladinim organizacija

27 Augusta, 2017 / Komentari isključeni za Radionica o zločinima iz mržnje za predstavnik/ce OCD koji/e sarađuju sa OEBS-om i drugim međuvladinim organizacija

Vijesti

Predstavnica Asocijacije za demokratske inicijative (ADI) Sarajevo učestvovala je na radionici za predstavnike/ce OCD-a koje/i sarađuju sa OEBS-om i drugim međuvladinim organizacijama. Radionicu je organizirala Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a (ODIHR) i održana je od 24. do 25.08.2017. godine u Varšavi.

Tokom radionice učesnici/ce su imali/e priliku da dobiju detaljniji uvid u temu zločina iz mržnje, njegovog uticaja i posljedica na žrtve, zajednicu i kao na društvo. Pored toga, tokom radionice, predstavnici/ce OCD-a iz Moldavije, Kosova, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Srbije, Grčke i Bosne i Hercegovine su podijelili/e svoje iskustvo i različite načine borbe protiv zločina iz mržnje u svojim zemljama.

Glavni cilj radionice je bio predstavljanje problema u borbi protiv zločina iz mržnje u različitim zemljama iz kojih predstavnici/ce dolaze, kao i osmišljavanje strategije i daljeg djelovanja u borbi protiv zločina iz mržnje.

Dnevni red treninga možete preuzeti ovdje: Agenda_Workshop on Hate Crime_Warsaw