Kick-off konferencija “Mediji za ljudska prava”

20 Jula, 2017 / Komentari isključeni za Kick-off konferencija “Mediji za ljudska prava”

Vijesti

20.07.2017. godine. predstavnica Asocijacija za demokratske inicijative Sarajevo (ADI) učestvovala je na kick-off konferenciji projekta “Mediji za ljudska prava” u hotelu Termag, Jahorina. Ključne aktivnosti projekta su: istraživanje i mapiranje ljudskih prava u medijima iz perspektive građana/ki, organizacija civilnog društva, institucija vlasti i medijske zajednice, na način koji će podjednako uključivati sve aktere na polju ljudskih prava u BiH i rezultirati uspostavljanjem javne Platforme medija za ljudska prava.

Fokus projekta, čiji je puni naziv “Mapiranje ljudskih prava u medijima iz perspektive građana/ki, ranjivih grupa i medijske zajednice u BiH”, je uspostavljanje međusektorskih mreža i jačanje saradnje OCD, medija i institucija vlasti u promociji i zaštiti ljudskih prava, te njihovoj zajedničkoj edukaciji o EU standardima i politikama u oblasti ljudskih prava i demokratije.

Projekt “Mediji za ljudska prava” provodi Konzorcij koji čine BH Novinari, Evropska federacija novinara i Centar za edukaciju ProEduca, uz finansijsku podršku Evropske unije u Bosni i Hercegovini.