Javni poziv za dodjelu grantova u okviru projekta (Ne)vidljive manjine-Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBTI osoba

31 Augusta, 2017 / Komentari isključeni za Javni poziv za dodjelu grantova u okviru projekta (Ne)vidljive manjine-Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBTI osoba

Vijesti

Helsinški odbor za ljudska prava i Asocijacija za demokratske inicijative u okviru projekta „(Ne)vidljive manjine-Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba“, koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz Program podrške marginalizovanim grupama (PPMG), pozivaju sve organizacije civilnog društva koje se bave pitanjima LGBTI ljudskih prava, antidiskriminacije i jednakopravnosti, kao i neformalne LGBTI grupe, da dostave prijedloge lokalnih inicijativa koje promovišu prava i položaj LGBTI osoba.

Organizacije i lokalne LGBTI grupe imaju priliku aplicirati za finansiranje projekata za podršku aktivnostima koje promovišu prava LGBTI zajednice ili osnažuju LGBTI osobe u zahtijevanju svojih prava i načela diskriminacije.

Ukupno će biti podržano 6 projekata u pojedinačnom iznosu od maksimalno 3000 BAM i trajanju od 2 mjeseca.

Adresa na koju možete dostaviti svoje prijedloge je: helcomm@teol.net. Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 20.09.2017.godine do 23:59h.

Budget-za-male-grantove

Dokument-lokalnih-mjera_-Nevidljive-manjine

Javni-poziv-za-dodjelu-grantova-u-okviru-projekta-Nevidljive-manjine-Nulta-tolerancija-prema-diskriminaciji-LGBT-osoba

Obrazac-projektnog-prijedloga_Mali-grantovi_Nevidljive-manjine