Studijska posjeta Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji

23 Oktobra, 2018 / Comments (0)

Vijesti

U periodu od 21 – 23.10.2018. godine, predstavnici/ce tužilaštava, sudova i policije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije su, u okviru projekta „Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana – finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije,“ posjetili su institucije koje se bave finansijskim istragama u Hrvatskoj i Sloveniji.

Učesnici/ce studijske posjete su posjetili Specijalno tužilaštvo Slovenije i Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (USKOK) u Zagrebu, gdje su ih predstavnici/ce tih institucija upoznali sa njihovim radom. Tokom studijske posjete, učesnici/ce su imali priliku razmijeniti iskustva, diskutovati o trenutnim izazovima i problemima sa kojima se suočavaju, kao i regionalnoj saradnji.

Programa rada studijske posjete možete preuzeti ovdje: Studijska-posjeta-agenda-za-predstavnike-ce-BiH

Projekat “Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana – finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije“ implementira Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), u saradnji sa Asocijacijom za demokratske inicijative (ADI) Sarajevo i Transparentnost Srbija uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.