Seminar “Finansijske istrage u predmetima krivičnih djela pranja novca”, Podgorica, 21. – 22.06.2018. godine

25 Juna, 2018 / Komentari isključeni za Seminar “Finansijske istrage u predmetima krivičnih djela pranja novca”, Podgorica, 21. – 22.06.2018. godine

Vijesti

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) u saradnji sa Asocijacijom za demokratske inicijative (ADI) Sarajevo i Transparentnost Srbija su 21. – 22.06.2018. godine u hotelu „Verde“ u Podgorici organizovali seminar pod nazivom “Finansijske istrage u predmetima krivičnih djela pranja novca”.

Seminaru su prisustvovali predstavnici/ce pravosudnih institucija, policije, kao i ostalih institucija koje sudjeluju u procesima provođenja finansijskih istraga u predmetima krivičnih djela pranja novca iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Cilj seminara je poboljšati saradnju i koordinaciju između institucija nadležnih za provođenje finansijskih istraga, kao i institucija za provođenje zakona i agencija na državnom i regionalnom nivou.

Seminar u Podgorici je prvi u nizu od tri seminara koji su planirani da se održe u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Naredni seminar će se održati u Sarajevu od 28. – 29.06.2018. godine, dok će se seminar u Beogradu održati od 09. – 11.07.2018. godine.

Seminar u Podgorici, kao i seminari u Sarajevu i Beogradu se održavaju u okviru projekta „Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana – finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije,“ koji je finansiran od strane Ambasade Kraljevine Holandije.

Program rada seminara u PDF-u možete preuzeti ovdje: Agenda-seminar-Finansijske-istrage-u-predmetima-krivicnih-djela-pranja-novca_Podgorica