Seminar “Finansijske istrage u predmetima krivičnih djela pranja novca”, Sarajevo 28. – 29. juni, 2018.

2 Jula, 2018 / Komentari isključeni za Seminar “Finansijske istrage u predmetima krivičnih djela pranja novca”, Sarajevo 28. – 29. juni, 2018.

Vijesti

U periodu 28. – 29. juni, 2018. godine u hotelu „Bosnia“ u Sarajevu održan je drugi u nizu seminar na temu “Finansijske istrage u predmetima krivičnih djela pranja novca”. Seminar je održan u prisustvu predstavnika pravosudnih institucija, policije i drugih institucija koje za cilj imaju provođenja finansijskih istraga u predmetima krivičnih djela pranja novca. Tokom dva dana, prisutni učesnici imali su priliku da više čuju o vođenju finansijskih istraga u borbi protiv pranja novca, efikasnijoj saradnji i razmjeni informacija između ovlaštenih državnih organa, te o komunikaciji i saradnji između državnog tužilaštva i Direktorata za upravljanje oduzetom imovinom u dijelu čuvanja i upravljanja oduzetom imovinom. Na seminaru je učestvovalo 28 učesnika/ca predstavnika/ca navedenih institucija iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Program rada seminara u PDF-u možete preuzeti ovdje: Agenda seminar Finansijske istrage u predmetima krivicnih djela pranja novca_Sarajevo

Organizatori seminara: Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) u saradnji sa Asocijacijom za demokratske inicijative (ADI) Sarajevo i Transparentnost Srbija

Seminar je održan u okviru projekta: „Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana – finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije,“ koji je finansiran od strane Ambasade Kraljevine Holandije.